Udgivet i

En følelse af Humor på arbejdspladsen… Er det mig? Eller var det ikke sjovt?

Da jeg blev først indviet i Corporate Amerika, havde jeg en følelse af humor, der gik uovertruffen af nogen dødelig sjæl. Jeg var slagfærdig, smart, skarpe, og vidste hver gag og joke tilgængelige for menneskeheden. De fleste af det, jeg lærte i college. Men college aldrig virkelig lærte, at have en følelse af humor på arbejdspladsen er anderledes end «jocularity.» Efter et par børster med karriere-kaos indså jeg, at definitionen af ‘corporate humor’ beskæftiger sig med hvordan man håndterer sig selv og ikke hvordan man kan fremkalde latter.
—Hvor kom det fra? —
En af mine venner kom til Las Vegas i sidste uge til at besøge og slappe af lidt. Han og jeg gik ud og tjekket ud nogle af de lokale bands. I løbet af aftenen blev opdraget han nogle spørgsmål om sin nuværende jobsituation. Efter nogle indledende ord drøftede vi det spørgsmål, som han synes at få skylden for nogle af de dummeste ting, at han aldrig gjorde, og ingen tager ham alvorligt længere. Derefter, han krakket en vittighed om det. og vi fortsatte.
Ikke at blive taget alvorligt af dine kammerater er faktisk et fælles problem med folk, der har en sans for humor. Men sjovt har ingen plads i arbejdspladsen og kan nemt skabe ravage på en ellers blomstrende karriere.
—Så, ikke mere latter? —
Latter er naturligvis nødvendigt i livet. Men i en professionel indstilling, bliver det en anden type af latter. En situation, du vil støde på som du bevæger dig gennem din karriere er alvoren af professionalisme. Naturligvis, at nogle er dette ikke et problem. Men til dem, der har en funny bone, dette er et stort problem og en skade til ens karriere.
Du er nødt til at indse, at når din chef spørger, hvis du har en følelse af humor, ikke han beder, hvis du er en klovn. Hvad han beder er om du kan acceptere kritik, beskæftige sig med besværlige mennesker og yndefuldt håndtere fejl uden snapping folks hoveder ud når tingene bliver stressende. Det er vigtigt og betragtes som professionel at tage kritik let, som det er undertiden bruges som et redskab for “tørv krige’ end en faktiske personlige angreb.
—Hey, det var sjovt! —
Hvis du begynder at knække vittigheder og gøre spydig bemærkninger, vil du i sidste ende ikke blive taget alvorligt på arbejdspladsen. Du vil blive set som en person, der spilder tid, fordi hver gang nogen nærmer dig mulighed for at drøfte et projekt eller andre problemer med dem, nogle af tid er brugt forklarer din humoristiske kommentarer. Derudover mange corporate-orienterede personer har ikke tid til at analysere kommentarer med skjulte betydninger og vil tage, hvad du siger som absolut. Derfor, hvis du laver en ‘dum’ kommentar i håb om at fremkalde et smil, din kommentar vil blive taget som en absolut og en repræsentation af din professionalisme på arbejdspladsen. Endelig, hvis din kommentarer har skjulte betydninger eller indeholder humoristiske konnotationer, så alt, hvad du siger, vil blive taget som upålidelige, således benævner du som upålidelige.
Indse at virksomhedskultur etiketter du ved ‘synlig forandring,’ ikke helt af fortjeneste. Hvad jeg mener er, den sidste måde, du præsenterede dig selv er den måde, at du vil blive set på arbejdspladsen. Hvis du er en alvorlig, behagelig og hård arbejdstager, vil du blive set på den måde. Hvis du knæk en joke midt i et alvorligt øjeblik, så vil du blive set som en joker.
—Ser derovre! —
En ting at huske er, at mange mennesker knæk vittigheder og “humoristiske” bemærkninger, når de er utilpas eller mangel på tillid i en situation. Hvis dette gælder for dig, er klar over at dine kammerater kender det så godt. At være overdrevent humoristisk under stress afgiver et tegn på svaghed på arbejdspladsen og vil også få dig til at blive fortrængt fra egne rækker.
Prøv at finde en anden afsætningsmulighed for ubehag eller tillid spørgsmål. Måske vil en favorit blæk pen eller en lille kvarts krystal til legetøj med i sådanne situationer minde dig om at opretholde dine professionelle facade samt holde dig rolig.
—Se hvad du siger! —
Et af de store problemer for corporate kulturer i dag er, at generelt alle er følsomme over for alt. Stedet for at arbejde sammen om et fælles mål, er der enkeltpersoner, der bo på tæerne på udkig efter at én ting, som de kan bruge til at forårsage en slags omvæltninger inden for kultur. Med det er corporate-minded jævnaldrende også på udkig efter dem, der kunne gøre eller sige noget for at forstyrre de følsomme personer.
På grund af denne situation virkelig er der ikke plads i en standard corporate kultur for bemærkninger og kommentarer, der i visse grupper ellers ville være humoristisk. Du er nødt til at indse, at når du taler i en virksomhedskultur, være kortfattet, være realistiske og tilføjer ikke komiske pauser eller sarkasme. Da alle tager alt alvorligt med en sans for humor for sig selv, så uanset hvad du siger bliver taget alvorligt og kan nemt lander du i varmt vand.
For at mindske risikoen for at blive misforstået, holde følelser og personlige overbevisninger ud af sammenhæng dine samtaler. Dybest set, lytte nøje og være kortfattet i hvad du siger. Ikke alene betyder dette fjerne problemet med at have folk tage dig forkert, men det også sparer en masse tid.
—Den dødbringende stilhed—
Der er flere små spil spillet i virksomhedsmiljø at fremkalde en dødelig kommentar fra de uforsigtige. Den mest dødbringende spil er den lange pause. I mange tilfælde kan du sidde, før din chef, eller kammerater, og give oplysninger om et bestemt emne eller projekt. I løbet af diskussionen bemærke du, at din målgruppe ser ud til at lytte til alt, hvad du siger. Derefter, i slutningen af din monolog, publikum forekommer døde eller sidder fast i en mental tidslomme. Denne pause kan vare så længe 10 sekunder.
Under denne pause, kan det synes som om din målgruppe mulling gennem dine kommentarer, men dette er ikke helt tilfældet. De skaber en ubehagelig pause for dig at begynde at tvivle dine kommentarer i håb om at du videregive yderligere oplysninger og vise din mangel på tillid og ubehag.
Denne situation vil få dig hver eneste gang, hvis ikke du er klar over, at det er kun et spil. Et af formålene med dette spil er, så publikum kan erhverve yderligere oplysninger fra dig, at du ville have ellers aldrig videregives. På den anden side kunne publikum forsøge at erhverve din meningsløse træk fra din ubehag at bruge under en fremtidig bandekrig. Igen, være koncis, og derefter lytte. Vent ud den uendelig pause uden at sige et ord og du vil se, at de bare venter på dig til at tale.
—Hvad er næste? —
Indse at du stadig kan have det sjovt og nyde dit arbejde uden en pubescent medarbejder frolicky narrestreger. Et uheld kan ødelægge et helt liv af kudos gør det er lettere at falde fra nåde end at reparere en omdømme. Virksomheder vil folk de kan regne med 100% af tiden, ikke bare når du er alvorlige og behagelig. Fokus, tage ansvar, bevæge sig fremad kompetent og producere kvalitetsresultater.
Hvis du har allerede faldet på grund af din sans for humor, vil du nødt til at arbejde hårdt for at komme tilbage i kulturen gunst. Alt du skal gøre er at opretholde en professionel facade, indse, at corporate America er ikke personlige og motivere i din karriere med tillid.