Udgivet i

5 ting at vide, før du anvender til din første kreditkort

Et kreditkort er en big deal for unge voksne. Det er en måde for dem at føle, at de er en del af den voksne verden. Men kreditkort kan også være en måde for en ung mand at komme ind i alvorlige voksen problemer, før de er klar til det. Det er derfor det er vigtigt at følge nogle vigtige — men heldigvis simpel — skridt når du køber din første kreditkort.
1. shoppe rundt
En af de første ting du bør vide om at få din første kreditkort er hvordan man kan shoppe rundt. Sikker på, du sikkert få et par dusin kreditkort tilbud med posten hver måned. Og hver gang du går til et boldspil, nogen tilbyder dig en gratis Strandhåndklæde, hvis du tilmelder dig deres kreditkort. Men disse tilbud kan ikke være bedst. Prøv at gøre din egen forskning på nettet for at finde de bedste kreditkort til din situation.
2. Sammenlign årlige procentvise satser
Når du kommer op med en liste af kort kan du ansøge om, sammenligne deres rentesatser, eller den procentdel gebyr de opkræve dig for gæld tilbage på dit kort hver måned. Det er vigtigt at kende forskellen mellem variabel rente kort og fastforrentede kort. Variable betyder, at renten kan ændre sig over tid, så det kan starte ekstremt lav, men i seks måneder, kunne det tredobbelte, firdobbelte, osv.
3. sammenligne gebyrer og nåde perioder
Ikke bare sammenligne renten på kort enten. Du bør vide hver kortets årsgebyr, nåde periode (eller gang de give dig til at betale hver måned gebyrer), forsinket betaling straf gebyrer, over-the-limit straf gebyrer og afgifter for kontantforskud. Selvfølgelig, for disse sanktioner og kontant forskud gebyrer skal du forhåbentlig aldrig opleve dem på første hånd. Men det er stadig vigtigt at vide, hvad de er tilfældes skyld.
4. Læs med småt
Også læse med småt af enhver kreditkort deal. Nogle kort tilbyde stor rente, fast eller på anden måde, men advarer om at disse lave satser forsvinder så snart du gør en sen betaling. Kreditkortselskaber lægge dette og mange andre huller i deres kontrakter for at gøre de fleste penge fra en person med for stor gæld og for lidt ansvar. Være opmærksom på dem, så du kan undgå dem.
5. gennemgå aftalen
Når du finde ud af hvilket kort du ønsker og ansøge om det, bør du få kortet og den fulde aftale med posten. Sørg for, at du gennemser denne aftale helt for at sikre at du får alt du aftalt at — den rigtige rentesats, udgifter tilskud mv. Disse ting kan ændre i løbet af kortets godkendelsesprocessen.